Om meg

om meg_

Yoga er for meg meditasjon, trening, terapi, en sinnstilstand og en væremåte.

Jeg ønsker å videreformidle dette helhetlige synet på yoga til deltagerne i mine klasser, og til å inspirere dem til en daglig praksis, hvor man etterhvert også kan begynne å kjenne på yogaens kraft utenom matta.

En ryggprolaps penslet meg inn på yoga på begynnelsen av 2000-tallet. Tiltross for en stiv og vond rygg, opplevde jeg mitt første møte med yoga som helbredende og veldig frigjørende. Den gode følelsen av mental ro etter klassen var mye av grunnen til at jeg fortsatte å praktisere. Ryggproblemene ble etterhvert borte, kroppen ble smidigere og sterkere, sinnet mitt roligere og jeg ble et lykkeligere menneske. Jeg begynte å praktisere yoga jevnlig, og fikk etterhvert et ønske om å dele bort lidenskapen min med andre. Sommeren 2009 begynte jeg så smått å undervise yoga etter å ha fullført min første Teacher Training med Yogaworks på Balance.

Etter å ha undervist i over et år ønsket jeg å fordype meg mer i yoga, så i august 2010 flyttet jeg til New York i 7 måneder hvor jeg fortsatte min utdannelse med Yogaworks (500 timers Yoga Alliance sertifisert), og fikk gleden av å praktisere under inspirerende lærere som Paula Lynch, Carrie Owerko, Aarona Pitchison, Elizabeth Neuse, Anya Porter & Jenny Aurthur.

Det var også her i NY at jeg oppdaget Jivamukti yoga. Chantingen, fokuset på dyrevelferd, studiet av yogakildene, meditasjonen, og ikke minst den dynamiske praksisen til funky rytmer fikk hjertet min til å synge, og jeg visste at jeg ønsket å fordype meg mer i Jivamukti yoga allerede etter første klasse. I juni 2014 ble drømmen til virkelighet da jeg tok en Jivamukti teacher training (300 timer) på Costa Rica.

Tilsammen har jeg nå 800 timer teacher training bak meg, og har undervist yoga på heltid i 6 år. Jobben som yogainstruktør er dypt tilfredsstillende, jeg elsker å spre yogaens kraft til andre!
Jeg vektlegger det mentale like mye som det fysiske aspektet ved yogaen, og inkorpererer også chanting, pranayama (pusteøvelser) og meditasjon i undervisningen. Klassene mine starter gjerne med et tema som kan være et vers fra Yoga Sutraene. eller et konsept som å ‘gi slipp’.

Yogaform: Både Jivamukti yoga & vinyasa flow klasser som baserer seg på prinsippene fra YogaWorks; dvs flyten fra Ashtanga kombinert med teknikken og presisjonen fra Iyengar tradisjonen. I tillegg underviser jeg yoga for bedrifter.

Jeg har i tillegg en bachelorgrad i sosialantropologi og kunsthistorie fra UiO og er også utdannet NLP Master Practitoner Coach. Jeg tilbyr privatundervisning og bedriftsyoga i tillegg til gruppeundervisning, og underviser både på norsk og engelsk. Tar gjerne i mot ønsker for tema/stillinger.

 

Feedback  fra andre:

“Flow, eller power yoga, ved Centrum Athletica, er ved en instruktør som heter Silje. Når jeg kommer inn i rommet får jeg umiddelbart en ro over meg. Dette tror jeg skyldes mye på grunn av Siljes energi. Hun er blid og imøtekommende, men rolig og avslappet.
Tre ganger i uka kan du gå på Flow med Silje som instruktør. Hun arrangerer yoga-helg på en hytte, noe som absolutt ikke er hverdagskost ved et treningssenter. Jeg utfordrer deg, dersom du sliter med stress eller negative tanker, å teste ut yoga på Centrum Athletica.” Karoline K, 22/4/12

“Silje er en dyktig og populær instruktør, med en stor og fornøyd kundegruppe. Hennes timer er godt besøkt, og Silje er, basert på besøksstatistikk, en av de mest populære instruktørene hos oss. Silje viser også et engasjement for sine kollegaer, og stiller ofte opp som vikar når det er behov for dette. ” Åsgeir Almvik, SiO 30/01/14

“Vi har hatt Silje hos oss som Yoga instruktør I 2 år. Silje gjør en kjempejobb. Hun har et meget behagelig vesen og  passer perfekt som yoga intstruktør. Hun er flink til å variere timene og tilrettelegge etter de behov vi har. Undervisningen  tilpasses de som er tilstede. Hvis noen har plager eller er gravid tilrettelegger hun  for hver enkelt i klassen. Treningen er forebyggende for plager som man ofte sliter med som kontoransatt –  nakke, skuldre, rygg og armer.  Siljes yogatimer anbefales på det varmeste!”
For BWOffshore Åse Britt Hovdegard, 10/10/12

“Silje er kreativ, uredd og veldig flink til å bruke de forståelige ordene.” Randi Mathisen, yoga i Blindeforbundet, 11/12/09

“Silje Bjørnholt har vært undervist yoga i Athletica siden 2011. Silje har uten tvil vært en av våre dyktigste yogainstruktører. Hun er godt likt blant ansatte og medlemmer, og har en meget god evne til å fylle opp yogasalen uke etter uke. Hun har også i en svært liten grad hatt behov for vikarer på timene sine.

Athletica kan anbefale Silje på det aller sterkeste og vi ønsker hun lykke til med klassene sine i fremtiden.” Trond Torke, SiO Athletica. des 2016

“Ville bare si tusen takk for dine fantastiske timer. Ikke bare er du utrolig flink til å formidle yogaøvelsene, men ved å utstråle en varme, ro og vennlighet blir timene dine helt magiske.
Du får mennesker til å føle seg vel, du er et så behagelig vesen, og dessuten ordlegger du deg både på en god, klar, forståelsesfull og fin måte. Jeg lærer noe nytt av deg hver gang. Tusen takk! Vennlig hilsen Åse-Marie” 16/11/16